Piscines Picornell 

appstore googleplay
Segueix-nos: Facebook Instagram Youtube

SEAE

Forus

Cursos aquàtics

Cursos d'activitats aquàtiques

 

Com entenem les activitats aquàtiques a Piscines Bernat Picornell?

 

Les activitats aquàtiques de les Piscines Bernat Picornell adreçades a nens i nenes, es plantegen des d'una vessant educativa.

Què entenem per activitat educativa?

En les activitats aquàtiques de les Piscines Bernat Picornell, el procés d'aprenentatge és tan important com l'objectiu a assolir. Es fa un treball individualitzat basat en les experiències pròpies de l'alumne i en la construcció d'aprenentatges significatius, en oposició a qualsevol plantejament repetitiu basat en la imitació.

Principis pedagògics

 1. Respecte per l'evolució del nen: cada nen té el seu ritme d'aprenentatge i s'ha de respectar. Serà el seu moment maduratiu el que marcarà els objectius a assolir, sense saltar-nos cap etapa evolutiva.
 2. Respecte per la voluntat del nen: no forçar-lo mai a fer l'activitat. Permetre que el nen visqui les seves pròpies experiències sense imposicions. Les vivències positives faran que assimili millor els continguts de les sessions.
 3. Compromís amb la pràctica: crear l'hàbit de la activitat física. Que tan els pares com els nens siguin concients de la importància de mantenir la pràctica i ajudar-los a percebre el benefici.
 4. Iniciació esportiva: L'activitat aquàtica educativa li donarà al nen una millor base per iniciar-se en els esports aquàtics.

Característiqes de les sessions

La sessió aquàtica és un tot. Comença quan el tècnic recull als seus alumnes i finalitza quan els torna a acompanyar al vestidor.

 1. La circulació fins a la piscina permet treballar els hàbits d'ordre i higiene: respectar la cua, conèixer les normes bàsiques, respectar els altres usuaris i els seus companys, i tenir cura i aprendre a colocar-se el barnés i les sabatilles de bany.
 2. Una vegada a piscina:
  - L'espai està delimitat segons les característiques del grup.
  - El tècnic s'adapta a les característiques dels nens que formen part del grup. Aprofita les possibilitats del medi, que    afavoreix la comunicació a tots el nivells: tònic, verbal, gestual i afectiu.
  - S'utilitza el joc com a eina fonamental en el procés d'aprenentatge, i s'evita la imitació i la repetició de patrons motors.
  - Es busca la màxima participació i experimentació del nen.
  - No s'utilitza material auxiliar de flotació fixe com a maneguets o bombolles per fomentar l'experimentació del propi equilibri.
 3. Al final de la sessió, el tècnic acompanya els nens fins al vestidor, tornant a incidir en els hàbits d'ordre i higiene.


L' objectiu final és contribuir a l'educació integral del nen.

 
Quins cursos pots trobar?
 

A Piscines Picornell pots trobar el curs que millor s'adapta a les teves necessitats. Hi ha per a totes les edats.

Petits aquàtics de 3 a 5 anys, nascuts entre 2010-2012, ambdós inclosos.
Cursos adreçats a nens i nenes de 3 a 5 anys en els quals es treballa d'acord amb l'edat.
Continguts: familiarització, flotacions, lliscaments, exercicis de respiració i petits desplaçaments.

Escola aquàtica de 6 a 14 anys, nascuts entre 2009 i 2002, ambdós inclosos.
Cursos adreçats a nens i nenes en els quals es treballa d'acord amb l'edat.
Continguts: familiarització, habilitats aquàtiques, perfeccionament tècnic i iniciació a altres esports aquàtics.

Cursos d'activitats aquàtiques per a joves i adults, nascuts a partir de 1998 (faran els 15 anys, si no els tenen, durant aquest any)
Cursos adreçats a adults i joves, a partir de 15 anys.
Continguts: iniciació, perfeccionament tècnic i manteniment. 

Cursos d'activitats aquàtiques per a gent gran
Curs per a majors de 65 anys.
Continguts: treballs de flexibilitat, tonificació i relaxació muscular.

Joves aquàtics, nascuts entre 1998-2001, ambdòs inclosos.Es tracta d'un curs adreçat als joves amb edats compreses entre el 15 i els 18 anys. En aquest curs es podran consolidar les habilitats aquàtiques, el perfeccionament tècnic i els esports aquàtics.Requisits: tenir un cert domini aquàtic.

Escola de tecnificació de natació
Programa adreçat a nens i nenes entre els anys 1998 i 2008, ambdós inclosos.

Objectius. Perfeccionament dels estils de natació / Iniciar els alumnes en la pràctica esportiva d'altres disciplines aquàtiques / Participació en competicions oficials.

Requisits.Tenir un cert domini aquàtic. Es passa una prova per determinar les aptituds aquàtiques.

La prova serà el dimecres 18 de setembre, ales 18.00h. Per poder-la realitzar s'haurà de fer la inscripció previa a recepció.

Escola municipal de natació sincronitzada
Programa adreçat a nens i nenes a partir dels 7 anys (nascuts en el 2008 en endavant ).

Objectius. Aconseguir el domini i el control del cos, tot evitant la rigidesa i la tensió corporal / Practicar posicions i moviments bàsics per a la realització de qualsevol figura / Millorar la coordinació i el ritme / Participar en competicions oficials.

Requisits. Tenir un cert domini aquàtic. Es passa una prova per determinar les aptituds aquàtiques.