Piscines Picornell 

appstore googleplay
Siguenos en: Facebook Twitter Pinterest Instagram Youtube

SEAE

Inici

L'estalvi energètic és cosa de tots!

 
Què és la Marató per a l'emergència climàtica?

Una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia, gas, aigua i gestió de residus. La Marató es farà durant el mes de febrer a 72 edificis i equipaments municipals de tots els districtes de Barcelona i té com a objectiu conscienciar sobre l'emergència climàtica que viu la ciutat.

Tant les persones que treballen en les oficines municipals participants, així com les persones usuàries dels equipaments, hauren de fixar-nos molt bé en com consumim energia, gas i aigua. També haurem d'intentar reduir al màxim tots els residus que generem i fer-ne la recollida selectiva correctament.

Setmanalment es farà un control dels consums d'aigua, electricitat, gas i emissions de CO2 per mirar si s'ha aconseguit reduir el consum i les conseqüències ambientals respecte anys anteriors. L'estalvi econòmic resultant, es traduirà en una quantitat de diners que es destinarà a projectes que donin resposta a l'emergència climàtica. Enguany s'utilitzaran per impulsar un projecte de creació d'horts socials en cobertes municipals. 

Què fem a Piscines Picornell per reduir el consum d'energia? 

 • Il·luminació LED a tota la instal·lació, en tota la instal.lació.
 • Substitució de 2 calderes de 1969 de 2100 Kcal/h cadascuna, per 4 murals de condensació de 125 Kcal amb laconsegüent rebaixa de consum i d'emissións de CO2. 
 • Aprofitem la calor produïda per la refredadora de la sala de fitness, per escalfar l'aigua de la piscina coberta.
 • Col.locació de plaques solars amb un estalvi de 342.591 Kwh/any, de gas de 29.156 m3/any i de CO2 de 72.000 kg/any.
 
Què farem a Piscines Picornell per sumar-nos a la Marató d'Estalvi Energètic?
 • Informarem als abonats mitjançant cartells, xarxes i web de les accions que ja es realitzen a Piscines Picornell per tal d'estalviar llum, gas, aigua i electricitat.
 • Decorarem recepció amb papallones, com a simbol d'un animal especialment sensible al canvi climàtic.
 • Colocarrem plantes a sala 3 (spinning) per obtenir nivells més baixos CO2 en l'ambient.
 • Farem un joc entre el nostre personal per reduïr consums energètics: si un company es deixat equip de música, llums, aire, ordinador, etc. encés, li posarem un gomet vermell. També a l'inrevés, si ho ha fet bé li posarem un gomet verd. Aquesta acció donarà peru a una classificació i premiarem als guanyadors.
 • No lliurarem la graella d'activitats dirigides en format paper, només estarà penjat als plafons de la instal·lació, a la web i a les xarxes. Així calculem que estalviarem uns 250 fulls setmanals, més tinta i consum energètic que es deriva d'utilitzar la impresora.
 • Programarem i informarem als usuaris de determinades accions puntuals d'estalvi energètic i la quantificació del mateix. Els resulatats es donaran a conèixer als usuaris posteriorment.
 • Utilitzarem paper reciclat a l'hora d'imprimir tot allò que sigui imprescindible.
 
Entre tots sumem estalvi energètic! Participa-hi! 
 
Per a més informació de la campanya municipal:  bit.ly/2vEClPd
 
 
 

<< volver